פרשת אמור

פרשת אמור

דיני קדושת הכוהנים ונישואיהם, דיני קרבנות וחגים, הדלקת המנורה ואופן עשיית לחם הפנים

דיני הכוהנים: הפרשה פותחת בציוויים לכוהנים, בני אהרון, לשמור על טהרתם ולהימנע מלהיטמא למתים, פרט לשבעת קרובי המשפחה מדרגה ראשונה. (אב ואם, אח ואחות, בן ובת, לבעל אישה ולאישה בעלה).

כוהנים אסורים להתחתן עם גרושות, ויש דינים מיוחדים לכהן הגדול, שאסור לו להיטמא אפילו לקרובי משפחתו הנפטרים וחייב להתחתן רק עם בתולה.

דיני הקורבנות: הפרשה ממשיכה לפרט דינים הקשורים לקורבנות, כגון איסור להביא קורבן בעל מום, ומציינת כי קורבנות מסוימים מותרים לאכילה רק לכוהנים ולמשפחותיהם.

חגי ישראל: בחלק השלישי של הפרשה מופיעה לראשונה בתורה רשימת החגים והמועדים שאנו חוגגים עד היום. הפרשה מתארת את חג השבת, חג הפסח וחג המצות, ספירת העומר וחג השבועות, ראש השנה ויום הכיפורים, ולבסוף חג הסוכות ושמיני עצרת.

הדלקת המנורה ולחם הפנים: לקראת סיום הפרשה, מצווה התורה על בני ישראל להביא שמן זית זך להדלקת המנורה במשכן, ומפרט את דיני לחם הפנים שיש להניח על השולחן בקודש.

שבת שלום

נגישות

 בקשת עזרה דחופה לקראת חג הפסח: "קִמְחָא דְּפִסְחָא" לאברכים ולמשפחות ברוכות ילדים

חברים יקרים, אחינו בית ישראל!

בימים קדושים אלו, כאשר אנו נערכים לקראת חג החירות – חג הפסח – זמן חירותנו, עת לבנו מתמלא ברגש של חסד ונתינה, פונה אליכם קול זעקה שקטה אך כואבת מבתי ישראל עמלים, משפחות של תלמידי חכמים, אברכים יקרים ובעלי משפחות ברוכות ילדים, אשר עומדים חסרי אונים מול צרכי החג הרבים.

הם, אשר מוסרים נפשם על לימוד התורה יומם ולילה, מקדישים חייהם לחינוך ילדיהם בדרך התורה והיראה – זקוקים לעזרתנו. אין להם במה לערוך שולחן חג, אין ידם משגת לרכוש מצרכים בסיסיים למצות, יין, ובשר לשמחת יום טוב.

עתה היא שעת רצון – מצוות "מעות חיטים", או בשמה הידוע – "קִמְחָא דְּפִסְחָא", היא חובה עתיקת יומין ונעלה, המוטלת על כל אחד ואחד מאיתנו.

זהו זמן לפעול בגמילות חסדים, להושיט יד ולמלא את בתיהם באור, שמחה וכבוד החג – שיהיו גם להם ארבע כוסות, מצה שמורה וקערת פסח כהלכתה.

כל תרומה – משנה חיים!

תרום כעת

יהי רצון שתזכו אתם ובני ביתכם לחג כשר ושמח, לשפע ברכה והצלחה, בריאות ופרנסה טובה, ונזכה כולנו לגאולה שלמה במהרה בימינו.

בברכת פסח כשר ושמח

ויהי רצון שנזכה כולנו לאכול יחד עוד השנה מן הפסחים והזבחים בירושלים עיר הקודש ומלכינו בראשינו